Samsung Galaxy Buds 2 review oordopjes bluetooth

Samsung Galaxy Buds2 review - Gelikte afwerkingen met wat scherpe randjes

De Samsung Galaxy Buds 2 zijn bluetooth oortjes met ANC van iets meer dan 100 euro. Ze hebben ANC, ze zijn super compact en ze zijn mooi afgewerkt. Maar is het geluid goed en kun je er goed mee bellen? Wij hebben de oordopjes gekocht en getest. En we geven je onze resultaten in deze review. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Samsung Galaxy Buds 2. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️ Zeer goede pasvorm
✔️ Prima geluid
✔️ App
✔️ Goede microfoon
❌ Weinig personalisatieSpecificaties Samsung Galaxy Buds 2

 • Prijs:  ~110
 • Chipset: BES2500ZP
 • Codec: AAC, SBC
 • Bluetooth: 5.2
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 472 mAh
 • Batterij oordopje: 61 mAh
 • Kabel: usb c
 • Waterdicht: IPX7

Samsung Buds 2 package verpakking 

 

Geluid van de Samsung Galaxy Buds2 

De Samsung Buds 2 hebben mooi en vol geluid. Prima geluid om je alledaagse muziek mee te luisteren. 

Opvallend is dat de oordop zelf heel klein en licht is. Je verwacht dan geen diepgaand zwaar geluid. En écht zwaar zou ik het niet willen noemen, maar het geluid is in elk geval mooi vol. 

Met de Samsung Wearable app voor Android en voor iPhone (de app waarmee je je Samsung gadgets kunt beheren), kun je de equalizer aanpassen. Met andere woorden: je kunt een aantal functies kiezen: Bass boost, zacht, dynamisch, duidelijk, hoge tonen-boost. 

En man, wat vind ik dat kinderachtig. Geef mij maar gewoon een equalizer waarmee ik zelf de tonen kan aanpassen. En prima, als je aan de hand van een aantal opties de equalizer live ziet veranderen. Maar goed, gelukkig zit er in elk geval een optie in om je tonen te wijzigen. 

De Bass booster is wat mij betreft de beste keuze. 

Geluidskwaliteit score: 7

De échte diepte ontbreekt aan het geluid. Ergens in het laagste gedeelte van de equalizer ontbreekt het aan kracht. Met andere woorden: er zit weldegelijk bass in deze oordop, maar één gedeelte van de lage tonen ontbreekt en dat brengt het geluid lichtelijk uit balans.

Samsung Galaxy Buds Pro review

De oordopjes zijn mooi klein en daardoor ben je verbaasd als je de oordopjes in je oor plaatst: meer lage tonen dan je zou denken van zo'n lichtgewicht. Maar goed: over de pasvorm later meer.

Microfoon: kun je goed bellen met de Samsung Galaxy Buds2

De microfoon van de Galaxy Buds 2 is zeer goed. Je kunt er goed mee videovergaderen of bellen. Bovengemiddeld zelfs. 

Microfoon score: 8

Wel merk je dat de oortjes je stem wat hard opnemen. Bij het bellen en videovergaderen, moeten je collega's je soms even wat 'zachter' zetten. Maar moeten ze dat niet sowieso weleens doen? Mij wel :D.

Luister hier eens naar een fragment gemaakt met de microfoon van de Samsung Galaxy Buds 2: 

Het gekke is dat (omdat ik het geluidsfragment heb moeten comprimeren naar MP3), het volume wat is afgevlakt. Dus mijn stelling dat de oordopjes te hard opnemen, kan ik niet goed bewijzen. 

Maar feit blijft: je hoort me luid en duidelijk. En dat is een knappe prestatie van Samsung. Want juist voor bluetooth oortjes met deze vorm is het lastig om je stemgeluid op te vangen. Ze hebben namelijk niet zo'n steeltje zoals andere oordopjes (bijvoorbeeld alternatieven van Airpods) hebben.

Overigens hebben we het niet veel over bellen gehad nu, maar ook voor bellen geldt uiteraard dat de oordopjes prima hun werk doen. 

🎤 Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de Samsung Buds2

De pasvorm is ronduit interessant en compact. En 'ronduit' omschrijft de oordop misschien nog wel beter dan 'interessant'. Want de fysieke vorm van de oordop is rond. 

Samsung Galaxy Buds 2 alle aanzichten van de oordopjes pasvorm

En die ronde vorm heeft met name voordelen:

 • De wind ziet geen obstakel in de oordop
 • De oordopjes zitten ergonomisch lekker

Maar er is ook een nadeel. Je kunt namelijk de touch bediening wat moeilijker vinden met je vinger. Maar goed: over de touch hebben we het al gehad. 

Pasvorm score: 9

De Buds 2 zijn uitstekend geschikt voor mensen met kleine oren. Ze zijn namelijk compact en ze kunnen prima schuilen in je gehoorhang.

Samsung Buds 2 fit pasvorm in ear

Vrouwen (bij wie oren vaak wat kleiner zijn) zullen heel blij zijn met de pasvorm. Maar ook voor mannen geldt: de oordop is wat kleiner en dat zorgt hoe dan ook dat hij minder snel in de weg zit. En daar draagt de ronde vormgeving ook aan bij. 

ANC: Hoe goed is de noise cancelling?

De active noise cancelling van de Samsung Galaxy Buds 2 is goed, maar het kan beter. 'Het doet z'n werk' dekt de lading misschien het beste. Maar echt een giga verschil merk je niet als je de ANC aan zet en daarna weer uit. 

Overigens moeten we voorzichtig zijn met dit soort stellingen, want Samsung heeft een prachtig development team op de firmware zitten. Een update kan de ANC heel erg vebeeteren. 

ANC score: 6

Maar vergeleken met de nieuwe oortjes van bijv. Jabra: de Jabra Elite 7 Pro zijn deze oordopjes qua ANC ietsje minder. 

Bediening van de oordopjes 

De bediening werkt met touch bediening. Niet met knopjes. Omdat de oordopjes wat rond gevormd zijn, zijn de touchbedieningen wat moeilijk te vinden. Maar ga er maar vanuit: als je op de oordop tikt, reageert de oordop. Dus dat werkt goed. 

Wat ik jammer vind is:

 • Links en rechts hebben voor het aantikken dezelfde functies
 • en kunnen niet worden aangepast in de app van Samsung

En daardoor zijn de opties beperkt (qua bediening). 

Maar nu: deze touch bediening (en met name de personalisering ervan) komt met wat gebreken. 

Het zijn kleine oordopjes en die vergen wat extra positionering om ze goed in je oor te krijgen. En het punt is nu juist dat als je de oordopjes met je vinger goed in je oor plaatst, de muziek op pauze/play gaat. Dat is onhandig. 

Maar gelukkig kun je de 1 touch aanpassen. Dat kan in de app van Samsung. 

Bediening: 5

Hoe werkt de touch control van de Samsung Galaxy Buds2?

Links Rechts
1x Pauze Volume omhoog
2x Volgend nummer Volgend nummer
3x Vorig nummer afspelen Vorig nummer afspelen
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

De touch per functie kun je uitschakelen en inschakelen. Je kunt de bediening niet per touch aanpassen.  

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

De oplaadcase heeft 472 mAh. Dat is een beetje een raar getal. Maar voor jouw beeld: gemiddeld is ongeveer 500 mAh voor oordopjes van deze prijs. 

Op de achterkant van het doosje staat: 5 tot 20 uur gebruiksduur. Er zit nogal een verschil tussen 5 en 20 uur. Maar je kunt ervan uitgaan dat je de oordopjes zelf (zonder op te laden in de charging case) inderdaad ongeveer 5 uur kunt gebruiken. 

In totaal (dus met ladingen in het oplaaddoosje) kun je de oordopjes zo ongeveer 20 uur gebruiken. Dus dat bedoelen ze waarschijnlijk met 5 tot 20 uur. 

Samsung Galaxy Buds 2 oplaaddoosje

 

Batterij score: 7

De batterij is ongeveer wat we ervan verwacht zouden hebben. En na intensief testen zijn de Buds 2 geen oordopjes waar je je constant ergert omdat je weer moet opladen. De gebruiksduur is meer dan voldoende. 

Als je gaat bellen merk je dat de oortjes wat sneller leeg gaan maar dat is zo bij alle oordopjes. 

Conclusie: zijn de Buds 2 goed?

Beoordeling
Geluid 7
Microfoon 8
Pasvorm 9
Batterij 7
Bediening 5
ANC 6

 

Ja! De Samsung Buds 2 zijn goed. Het geluid is prima. Het enige verbeterpunt daar zou kunnen zijn dat de midden-lage tonen wat extra ondersteuning kunnen krijgen.

De pasvorm is beter dan vrijwel alle andere oordoppen: klein, compact en goed passend.

De batterij is wat we verwachten van oordopjes van deze prijs. Geen onregelmatigheden. 500mAh is ongeveer gemiddeld. En je kunt tot 20 uur luisteren met de oordoppen.

Bediening werkt met touch en kan misschien iets beter. De ronde vorm maakt het mikken op de bediening wat moeilijker, maar daar raak je aan gewend.

De knopjes zouden wat ons betreft afzonderlijk instelbaar moeten zijn. Dat kan nog niet, tot Samsung met een update voor de app komt.

En die app is overigens wel een voordeel. de ANC werkt, maar daar is alles mee gezegd. Deze oortjes krijgen geen plek in onze lijst met beste oortjes met noise cancelling. Al met al zijn de Buds 2 een prima oordop voor de prijs die je betaalt.


Alternatieven

Samsung Buds 2 vs. Jabra Elite 7 Pro

Jabra 7 pro

De Jabra Elite 7 Pro is een euro of 70 duurder. Maar het geluid, de mic en de ANC zijn een stuk beter. Ook de manier van bediening is een stuk beter bij de Jabra's. 

De pasvorm van de Galaxy Buds 2 zijn op zijn beurt weer een stuk beter. MEt name voor de wat kleinere oren, zitten de Buds 2 beter. 

Bovendien is de prijs een stuk lager (van de Buds 2). 


Samsung Buds 2 vs. SoundPEATS T2

T2

De SoundPEATS T2 is een oordop van een relatief onbekend merk, maar van aanzienlijke kwaliteit. De oordopjes kosten rond de 60 euro en hebben ANC, Transparency mode (tegenovergestelde van ANC: je hoort omgevingsgeluid voorzichtig versterkt in je oor) en gewoon prima geluid. 

Het geluid is ongeveer gelijk aan de Buds 2, maar de T2 zijn veel goedkoper. De ANC van de T2 werkt misschien nét iets beter dan die van de Buds 2. Al met al zijn de T2 echt een prima aankoop.


Bedankt!

Leuk dat je deze review van Eardopes over de Samsung Buds 2 hebt gelezen. Hopelijk hebben we je goed kunnen informeren.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog